EKE

Erdélyi Kárpát Egyesület - Brassó

2023. november 27-én megjelent az Encián (Brassói természetjárók folyóirata) II. sorozat, XVIII. évfolyam, 2023-as 1. (78.) száma. Főszerkesztője dr. Kovács Lehel István.
A 100 oldalon megjelenő szám tematikája a Barcaság ismeretlen hegye, a Szág-hegység. Az EKE Brassó 130 éves emlékszámának tartalmában helyet kaptak: 130 éves az EKE Brassó – a legújabb kutatások tükrében közöljük az EKE Brassó alakuló közgyűlését és az EKE Brassó elnökeinek névsorát, A GPS-ről (XVI.), A Szág-hegységről – egy hegy tragédiája, Hogyan jutunk fel a Szág-hegyre, Felhők és határviták Szászvolkányban, Rigai széplányok, Lyon: a kincsek, a törpék és az óriások városa, Pásztorkutyák, medvék, Kenyérsütés a Barcaságon, Jubileumi Vándortábor Sztánán, Szemelvények a csütörtöki sétálók életéből, Új kiadványok a barcasági csángókról.
A Turistatörténet, Tudod-e?, Túraajánló, Honismeret, Természetfotók, Irodalom, Encián-krónika, Humor, Gyerekoldal, Égtájak, Elsősegély, Gasztronómia, Beszámoló, Helynévszótár, Könyvajánló rovatok szerzői: Nádudvary György, Kovács Lehel István, Kovács Eszter Apolka, Kovács Árpád Apold, Veres Emese Gyöngyvér.
Encián, 2023